Brânza vegetală sau TOFU

Varianta vegetală a brânzei, tofu, este un preparat din soia ce își are originea în Orientul Îndepărtat, mai exact în China. Tofu are în compoziție lapte de soia și substanțe de coagulare, iar procesul de obținere este asemănător cu cel al brânzeturilor.
Brânza din lapte de soia este considerată un aliment sănătos datorită proprietăților sale:
o excelentă sursă de fier, calciu, mangan, seleniu, fosfor, magneziu, cupru, zinc și vitamina B. În același timp, conține multe protenie, alături de aminoacizi esențiali pentru sănătate.

Tofu este o alternativă bună pentru persoanele care au intoleranță la lactoză și nu pot consuma lapte și produse derivate din acesta, sau care țin post și găsesc cu greu produse pe care să le poată consuma în perioada respectivă. Nu orice înlocuitor este și sănătos, așa că am adunat câteva motive pentru care tofu și preparatele din soia ar putea fi de mare ajutor în perioadele când dorim să ținem post.

Principalul motiv pentru care medicii ne sfătuiesc să consumăm alimente preparate din soia este faptul că aceasta are beneficii extraordinare în ceea ce privește sănătatea inimii. Pe scurt, consumul regulat de tofu reglează colesterolul, scade nivelul trigliceridelor și întărește mușchii inimii.

Preparatele din soia, precum tofu, conțin fitoestrogeni care asigură echilibrul nivelului de estrogen din organism și sunt extrem de benefice pentru femeile cu dereglări hormonale sau pentru cele care sunt la menopauză. Tot pentru femei, este benefic aportul de calciu și fier pe care acest fel de brânză îl aduce, ajutând sistemul osos.
Pentru că au un conținut mare de seleniu, putem spune că o dietă bogată în brânzeturi vegetale ajută la prevenirea cancerului și în lupta contra radicalilor liberi. Practic, seleniul are proprietatea de a întări și reface sistemul imunitar.

Consumul de brânzeturi vegetale ajută întreg sistemul nervos, datorită vitaminei B și conținutului mare de acizi grași Omega 3 și Omega 6. Toate acestea, alături de magneziu și fosfor, ajuta creierul să elibereze mai multă dopamină și serotonină (hormonul fericirii) care ajută la combaterea anxietătii, reduce stresul și previne depresia.

Pentru că a început postul Craciunului şi mulți dintre cei care țin acest post au tendința să consume foarte multe produse de patiserie şi mulți cartofi prăjiți, elimină aproape complet legumele şi multe preparate gustoase. La sfârşitul postului recuperează, satisfăcându-și toate poftele pe care le-au acumulat de-a lungul celor 6 săptămâni, într-un timp foarte scurt, iar rezultatul obținut în final este unul aproape opus față de ceea ce și-au propus.
Vestea bună este că la Gourmet pizza preparăm o gamă variată de produse fără carne, cu muuulte legume şi mirodenii care-ți încântă papilele gustative şi acoperă o gamă variată de nutrienți necesari organismului uman. Iar dacă scrii la mențiunile comenzii că doreşti să fie de post, noi vom înlocui mozzarella cu TOFU.
Comandă acum sortimentele noastre de pizza fără carne: Al funghi, Margherita, Vegetaria sau cele de pizza cu pește: Mare e monte, Tonno e cipolla sau Salmone
Deasemenea avem 5 feluri de baghete fără carne dintre care poți alege: Baghetă Broccoli, Baghetă Măsline, Baghetă Românească, Baghetă Vegetaria, Baghetă mic-dejun, salată cu somon și salată cu ton, specifică la mențiunile fiecărei comenzi că dorești ca produsele să fie de post, iar noi vom înlocui mozzarella cu tofu și vom elimina oul unde este cazul, ca tu să poți savura fiecare îmbucătură, chiar și în perioada postului!