Scorțișoara

Dacă ar fi să facem o listă cu ingrediente-minune care nu trebuie să lipsească din bucătărie, cu siguranță scorțișoara ar fi printre primele. Atât din punct de vedere cultural, cat și ca ingredient, scorțișoara are o istorie frumoasă. Nu multă lume știe că scorțișoara este defapt scoarța unui arbust numit Cinnamomum Zeylanicum Verum originar din …

Brânza vegetală sau TOFU

Varianta vegetală a brânzei, tofu, este un preparat din soia ce își are originea în Orientul Îndepărtat, mai exact în China. Tofu are în compoziție lapte de soia și substanțe de coagulare, iar procesul de obținere este asemănător cu cel al brânzeturilor. Brânza din lapte de soia este considerată un aliment sănătos datorită proprietăților sale: …

Făina integrală sau din grâu întreg

Pâinea a fost tot timpul importantă nu doar ca aliment, ci și ca parte din cultura diferitelor popoare. De exemplu, egiptenii obișnuiau să âși întâmpine oaspeții cu cea mai bună pâine. Arta coacerii pâinii a fost transmisă apoi în Imperiul Roman. Până nu demult, pâinea din făină integrală sau grâu întreg și pâinea din secară, …

Gustoase și extrem de benefice pentru organism – cruditățile

Mulți dintre noi cunoaștem senzația de extenuare, oboseala aceea cruntă care nu vrea să plece nici cu cafea nici cu energizante. Pe lângă stresul care ne afectează pe toți și care este cu siguranță unul dintre factorii care contribuie la aceste stări, lipsa activităților fizice, dar unul dintre factorii majori, este alimentația nesănătoasă și toxinele …

C-a fost găina…c-a fost oul…

Este mic, fragil, ușor de preparat, numai bun de-nfulecat! Fiert, prăjit sau chiar poșat, bază pentru sosuri, prăjituri și nu numai. Pe lângă gustul delicios, oul reprezintă o sursă importantă de proteine, vitamine și nutrienți. Mai mult decât atât, acesta se numără printre cele mai nutritive alimente. Un aliment indispensabil oricărei gospodării, oul conține multe …